Volvo’s gassbil prøvekjørt og godkjent av Partifrakt AS

Gassbil

 Nylig var daglig leder Espen Martinsen på testbanen til Volvo i Gøteborg og prøvde vår seneste investering. Biogass bilen som ble testet var en 4×2 trekkvogn med lastet tralle og vogntog vekt på 42 tonn.

Den ble kjørt flere runder, og testet i 8 % motbakke for å se drag villigheten i motoren. Det er selvsagt på det rene at den ikke var like sterk som våre andre to ny innkjøpte 540 dual clutch Volvo trekkvogner, men det er fullgodt for kjøring på Østlandet med vogntogsvekter opp til 50 tonn. Bilen virket stille og med meget god komfort. Girkasse oppførte seg behagelig, og lignet veldig på vanlig diesel trekkvogn. Eneste forskjellen som vi kunne se, var at grønn feltet lå ørlite høyere enn de konvensjonelle diesel motorene til Volvo. Ellers er alt av god Volvo kvalitet slik vi kunne se det på den tiden vi hadde til rådighet på testbanen.

VERA – Volvo’s første autonome trekkvogn for tungtransport

Siden vi var på test anlegget, fikk vi også ett kort glimt av Vera. En interessant fremtidsstudie av Volvo.  Volvo Trucks’ fremtidige transportløsning er tiltenkt bruk i faste områder hvor trafikken er gjentagende. Det kan være transport mellom godsterminaler og andre logistikksentere. Gå gjerne inn på Volvo sin hjemmeside for mer informasjon rundt dette.  Det er meget artig å se den raske utviklingen i utslippsfrie transport løsninger, og det arbeides hardt om dagen på dette feltet. Regner med mange teknologiske nyvinninger fremover.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *